ПАТРОНАТНА РОДИНА

Дата: 17.12.2020 14:38
Кількість переглядів: 644

Шановні мешканці громади, станьте патронатними вихователями!

     Закликаємо всіх небайдужих до нелегкої долі дітей, які потрапили в складні життєві обставини, залишилися без батьківського піклування, взяти участь у запровадженні механізму термінового реагування та послуг сімейного патронату, нової послуги альтернативного догляду дітей та подарувати їм тепло та затишок родинного вогнища!

      Що потрібно кожній дитині?

     Відповідь на це запитання проста: безпека,їжа, одяг та житло, увага, любов та піклування дорослого,можливість бути здоровою, мати все необхідне для навчання, розвитку та формування життевих цінностей. Це реально якщо поруч з дитиною є дбайливі тато мама,бабусі, дідусі й інші родичі.

   А якщо батьки втратили роботу  чи житло, хворіють або мають залежності, не вміють піклуватися про власних дітей, поводяться з ними жорстоко або недбало, або залишають дітей без догляду? Саме такій дитині може прийти на допомогу сім”я патронатного вихователя  /виховательки.

 

     Патронат над дититною — це професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію в сімї патронатного вихователя/виховательки дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах чи потребує захисту, та одночасне надання спеціалістами соціальної сфери інтенсивних підтримуючих послуг її батькам для вирішення проблем, що призвели до розлучення з дитиною.

    Головне завдання патронату - забезпечити дитині професійний сімейний догляд і виховання на період подолання батьками складних життєвих обставин, що спричинили влаштування дитини під патронат чи пошук для неї нової родини.

     Патронат потрібен дітям,які не можуть залишатися вдома або з певних причин не можуть тимчасово перебувати зі своїми родичами чи знайомими, зокрема:

-новонароджені діти від яких відмовились батьки в пологовому будинку, -медичному закладі;

-підкинуті, безпритульні діти;

-діти з сімей в яких існує загроза  життю та здоровю;

-діти які зазнали насильства, жорстокого поводження;

-діти, батьки яких або особи, які їх заміняють, померли, пропали безвісті;

-діти, батьки/законні представники яких потребують реабілітації, лікування в   стаціонарі, подолання інших життєвих обставин, які впливають на їх спроможність піклуватися про власних дітей.

 

     Професія патронатного вихователя для вас, якщо ви

-готові пийти на допомогу дитині,яка опинилася в складних життєвих обставинах;

-разом з добровільним помічником (дорослим членом своєї сім”ї) готові пройти навчання за спеціальною тренінговою програмою

-зацікавлені у розвитку навичок догляду та виховання дітей;

-переконана що сім`я, на відмінну від інтернату, є найкращим середовищем для дитини;

-підтримуєте сімейні цінності та готові працювати в команді професіоналів заради змін, аби жодна дитина не зазанала страждань і виховувалася ву сім`ї в безпеці та любові.

   Термін перебування в сім”ї патронатних вихователів визначається індивідуально, в залежності від потреб дитини та обставин, що спричинили їх влаштування, але не може перевищувати 3-х місяців. В окремих випадках, за рішенням органу опіки та піклування , термін може бути подовжено до 6-ти місяців.

Одночасно до сім`ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які є між собою братами та сесетрами або виховувалися в одній сім`ї.

 

    Держава гарантує: соціальну допомогу на утримання влаштованої під патронат дитини обсягом 2,5 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку на місяць (3,5 прожиткових мінімуми при влаштуванні дитини з інвалідністю);

грошове забезпечення за надану послугу в розмірі 5-ти прожиткових мінімуми для працездатних осіб: при влаштуванні 2-х і більше дітей, дітей віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ грошове забезпечення збільшується 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%;

сплату єдиного соціального внеску на загальообов”язкове соціальне страхування.

     За детальною інформацією звертайтеся у відділ соціального захисту населення Медведівської сільської ради. 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь