В Україні ФОПам запровадили нові штрафи під час війни

Дата: 24.03.2022 18:36
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

В Україні запроваджено нове адміністративне покарання для підприємців під час війни. За відмову приймати для розрахунку банківські картки у клієнтів їм загрожує штраф до 3,4 тисяч гривень.

Відповідно до Закону №2120 про зміни до Податкового кодексу, що стосуються дії норм на період дії воєнного стану, запроваджується окремий штраф за відмову громадянам в оплаті за товари картками.

Закон набув чинності, а значить податківці мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення у справах про адмінправопорушення, скоєні, зокрема, за ст. 163 прим. 15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якщо хтось із споживачів поскаржиться на те, що йому не дозволили розрахуватися за товари чи послуги безготівковим шляхом.

За перевищення граничних сум готівкових розрахунків, недотримання встановлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів передбачено накладення штрафу на фізичну особу – підприємця, посадових осіб юридичної особи від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За повторне порушення ФОПам випишуть штраф від п’ятисот до тисячі тисяч неоподатковуваним мінімумів доходів громадян – це від 1,7 тисяч до 3,4 тисяч гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь