Як підготуватись до успішної співбесіди?

Дата: 16.06.2022 17:00
Кількість переглядів: 1229

Фото без опису

Для багатьох шукачів роботи співбесіда, свого роду, стресова ситуація. А у зв’язку з воєнними діями та повітряними тривогами – розмова з роботодавцем ускладнюється.

Тож, пропонуємо декілька рекомендацій, як підготуватися до різних видів співбесід у нинішній ситуації:

1.Телефонна співбесіда.

Наразі телефонна співбесіда – можливість безпечно поспілкуватися та представити себе роботодавцю. Тож, якщо у вас планується телефонна розмова, перше, що можна зробити задля комфортної розмови – підготувати місце.

Не варто спілкуватися з роботодавцем у транспорті, або під час особистих справ, адже якісної самопрезентації не вийде. Рекомендуємо максимально включитися у розмову та заздалегідь обговорити з роботодавцем зручний для обох сторін час.

2. Онлайн-співбесіда

Онлайн-співбесіда передбачає відеозв’язок, тож задля підготовки до співбесіди онлайн рекомендуємо налаштувати комп’ютер заздалегідь, потурбуватися про зовнішній вигляд, адже роботодавець буде безпосередньо бачити вас, та підготувати коротку розповідь про себе: проаналізувати свої сильні сторони, навички, професійний досвід.

3. Офлайн-співбесіда

Такий формат співбесіди до початку війни був звичний і для роботодавців, і для шукачів роботи, адже це можливість познайомитись особисто, побачити місце роботи та зануритись у робочу атмосферу. Наразі, якщо ситуація дозволяє, роботодавець обирає саме такий формат співбесіди.

Тож, щоб набути впевненості у своїх силах та підготувати розповідь про себе, підготуйтеся за допомоги техніки «розмова у ліфті», суть якої полягає у тому, аби уявити себе у ліфті і розповісти про себе так, що після відкриття дверей ліфта з вами захотіли продовжити спілкування. Ваша розповідь про себе має бути стислою, але у той же час мати всю необхідну інформацію для роботодавця: освіта, досвід роботи, професіональні якості, які формують вас як спеціаліста. Роботодавцю важливо бачити впевнену людину, яка не боїться стресових ситуацій у роботі та здатна застосувати всі набуті навички.

Якщо у вас немає досвіду роботи, пропонуємо зосередитись на освіті та особистих якостях. Комунікабельність, енергійність та ініціативність – ключові моменти співбесіди, які збільшують шанс на позитивну відповідь.

Також ви маєте право задавати питання роботодавцю, цікавитись структурою компанії, адже це показник того, що ви дійсно зацікавлені у даній пропозиції роботи.

Підсумовуючи всі наші поради, можна сказати, що головне – це впевненість у власних силах та наполегливість.

Чигиринська районна філія Черкаської обласної служби зайнятості бажає Вам успіхів у працевлаштуванні, а якщо Вам потрібна допомога – звертайтесь до нас для вирішення питання працевлаштування, зокрема за допомогою рекрутингових послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь