Профілактика харчових отруєнь напередодні Великодніх свят

Дата: 14.04.2023 09:16
Кількість переглядів: 138

      Незабаром свято Воскресіння Господнього, люди готуються для освячення пасхальних кошиків, в яких обов’язково будуть паски, яйця, ковбаси, сир та масло.

     Крім того, в кожному домі готуватимуть інші святкові страви до Великоднього столу. Щоб уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, фахівці Черкаського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області рекомендують дотримуватись основних  правил.

     При закупівлі харчових продуктів:

- купуйте продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти)  в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчих ринках, оминайте місця стихійної торгівлі;

-  не купуйте продукти сумнівної якості;

- купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте відповідність маркування, умови їх зберігання та терміни придатності;

- при купівлі фасованого харчового продукту також зверніть увагу на цілісність упаковки;

- не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються.

     При зберіганні харчових продуктів:

- дотримуйтеся умов зберігання харчових продуктів, які зазначені  на етикетці  (маркуванні), особливо це важливо для продуктів, які швидко псуються;

- належно зберігайте харчові продуктів у холодильнику (сирі та готові продукти зберігайте окремо);

- забезпечуйте  відповідні температурні режими зберігання  для замороженої та охолодженої продукції (м’яса, риби тощо).

     Готуючи страви, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

- перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;

- для приготування страв використовуйте лише питну воду гарантованої якості;

- придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити;

- свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;

- використовуйте окремий розробний інвентар для обробки сировини та готових до споживання харчових продуктів;

- продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати, салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених термінів та умов зберігання.

         У випадку підозри на шлунково-кишкове захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість) – не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтеся за допомогою до лікаря!

 

Черкаське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь