Медведівська територіальна громада підписала Угоду про співпрацю з Гміною і містом Жарки, Республіка Польща.

Дата: 18.01.2024 10:41
Кількість переглядів: 142

        12.01.2024 року в актовій залі Комунально-муніципального культурного центру в місті Жаркі, Республіка Польща, відбулося урочисте підписання трьохсторонньої партнерської Угоди про співпрацю між Гміною (громадою) та містом Жарки з Польщі, Медведівською територіальною громадою Черкаської області та Суботцівською територіальною громадою Кіровоградської області з України.

       На запрошення польських колег, Медведівську територіальну громаду, для підписання Угоди представляла делегація на чолі з секретарем Медведівської сільської ради – Наталією Ліщенко. Також до складу делегації входили: керуючий справами (секретар) виконавчого комітету – Вадим Дученко, начальник та провідний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Виконавчого комітету Медведівської сільської ради – Олена Легоняк та Оксана Почінська. Це стало можливим завдяки участі нашої громади в Програмі «Добре врядування», від Фонду міжнародної солідарності (Польща) та стажуванні Оксані Почінської в гміні Жарки. Крім того в складі делегації також була вчителька Медведівського ліцею ім. М. Залізняка та представниця Філії «Холодний Яр» НІКЗ «Чигирин – Олена Яблуновська, яка презентувала польським колегам, відео роботу про Холодний Яр, а також діяльність та експозицію Медведівського музею.

        В свою чергу, делегацію від Суботцівської громади представляв сільський голова –Андрій Борідченко; депутат, голова бюджетної комісії Суботцівської сільської ради –Павловський Віталій, староста Володимирівського старостинського округу Суботцівської сільської ради – Кондратенко Олексій та директор Суботцівської ДЮСШ – Халімончиков Віталій. Польську гміну представляв – міський голова пан Клеменс Подлейський та працівники апарату.

      На церемонії підписання Угоди був присутній посол до Сейму – Пшемислав Вітек а також керівництво воєводства Шльонського, представники місцевого самоврядування, шкіл, духовенства, людей похилого віку, а також установ та органів місцевого самоврядування з сусідніх гмін , які співпрацюють з гміною Жарки.

        Угода, яку підписали Сторони, передбачає підтримку постійних контактів для обміну досвідом у роботі місцевого самоврядування, встановлення контактів шкіл, молодіжний обмін та співпрацю вчителів. У планах – спільна участь у культурних, спортивних, туристичних, рекреаційних та економічних проєктах. Громади мають намір ініціювати та підтримувати контакти між підприємцями, організовувати ділові зустрічі та підтримувати один одного у сфері охорони довкілля та природних ресурсів.

      Також планується спільна участь в грантових програмах від ЄС та написання грантових проєктів на кілька громад.

       Делегація від громад з України на запрошення польських колег відвідала дитячий садочок та початкову школу в місті Жарки, міський ринок, Музей старовинних ремесл на Старому Млині, а також будівлю де готують соціальні квартири для біженців з України та сільський будинок культури в Забожі на запрошення Гуртка сільських господинь.

       Враховуючи вищезазначене, хочемо висловити велику вдячність польським колегам за можливість співпраці між нашими громадами, а також за велику підтримку польського народу для українців, які вимушені були покинути власні домівки через війну з рф.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь