Медведівська територіальна громада підписала Угоду про співпрацю з Гміною і містом Жарки, Республіка Польща.

Дата: 18.01.2024 10:41
Кількість переглядів: 79

        12.01.2024 року в актовій залі Комунально-муніципального культурного центру в місті Жаркі, Республіка Польща, відбулося урочисте підписання трьохсторонньої партнерської Угоди про співпрацю між Гміною (громадою) та містом Жарки з Польщі, Медведівською територіальною громадою Черкаської області та Суботцівською територіальною громадою Кіровоградської області з України.

       На запрошення польських колег, Медведівську територіальну громаду, для підписання Угоди представляла делегація на чолі з секретарем Медведівської сільської ради – Наталією Ліщенко. Також до складу делегації входили: керуючий справами (секретар) виконавчого комітету – Вадим Дученко, начальник та провідний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Виконавчого комітету Медведівської сільської ради – Олена Легоняк та Оксана Почінська. Це стало можливим завдяки участі нашої громади в Програмі «Добре врядування», від Фонду міжнародної солідарності (Польща) та стажуванні Оксані Почінської в гміні Жарки. Крім того в складі делегації також була вчителька Медведівського ліцею ім. М. Залізняка та представниця Філії «Холодний Яр» НІКЗ «Чигирин – Олена Яблуновська, яка презентувала польським колегам, відео роботу про Холодний Яр, а також діяльність та експозицію Медведівського музею.

        В свою чергу, делегацію від Суботцівської громади представляв сільський голова –Андрій Борідченко; депутат, голова бюджетної комісії Суботцівської сільської ради –Павловський Віталій, староста Володимирівського старостинського округу Суботцівської сільської ради – Кондратенко Олексій та директор Суботцівської ДЮСШ – Халімончиков Віталій. Польську гміну представляв – міський голова пан Клеменс Подлейський та працівники апарату.

      На церемонії підписання Угоди був присутній посол до Сейму – Пшемислав Вітек а також керівництво воєводства Шльонського, представники місцевого самоврядування, шкіл, духовенства, людей похилого віку, а також установ та органів місцевого самоврядування з сусідніх гмін , які співпрацюють з гміною Жарки.

        Угода, яку підписали Сторони, передбачає підтримку постійних контактів для обміну досвідом у роботі місцевого самоврядування, встановлення контактів шкіл, молодіжний обмін та співпрацю вчителів. У планах – спільна участь у культурних, спортивних, туристичних, рекреаційних та економічних проєктах. Громади мають намір ініціювати та підтримувати контакти між підприємцями, організовувати ділові зустрічі та підтримувати один одного у сфері охорони довкілля та природних ресурсів.

      Також планується спільна участь в грантових програмах від ЄС та написання грантових проєктів на кілька громад.

       Делегація від громад з України на запрошення польських колег відвідала дитячий садочок та початкову школу в місті Жарки, міський ринок, Музей старовинних ремесл на Старому Млині, а також будівлю де готують соціальні квартири для біженців з України та сільський будинок культури в Забожі на запрошення Гуртка сільських господинь.

       Враховуючи вищезазначене, хочемо висловити велику вдячність польським колегам за можливість співпраці між нашими громадами, а також за велику підтримку польського народу для українців, які вимушені були покинути власні домівки через війну з рф.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь